X
09128464653 کارشناس فروش
سردخانه لبنیات

سردخانه لبنیات یکی از تجهیزات مهم و ضروری در صنعت لبنیات محسوب شده و در صورتی که قصد راه اندازی مشاغل و کسب و کار در زمینه تولید و پخش لبنیات را دارید، ساخت سردخانه لبنیات یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید در این زمینه انجام دهید. با راه اندازی سردخانه های لبنیات می توانید تا حد زیادی کیفیت محصولات تولیدی را افزایش دهید که در نتیجه منجر به بهبود و افزایش بهره‌وری کسب و کار شما خواهد شد.

یخچال سازان
یخچال سازان

همانطور که می دانید محصولات لبنی دارای ساختار بسیار حساسی بوده و نسبت به گرما و ورود میکروب و باکتری‌ها بسیار آسیب پذیرند. از این رو باید در یک فضای سرد مثل سردخانه یا یخچال این محصولات را نگهداری کنید تا کیفیت و تازگی آن ها حفظ شود. استفاده از سردخانه نگهداری لبنیات یکی از بهترین روش ها در این زمینه است که  نگهداری و حفظ محصولات لبنی را تضمین خواهد کرد. 

با اینکه محصولات لبنی انواع و اقسام مختلفی دارند اما بازه دمایی استاندارد برای محصولات لبنی بین منفی 20 تا 5 درجه سانتی گراد در نظر گرفته شده است. به منظور حفظ درجه حرارت و رطوبت مورد نیاز و پیشگیری از رواج یافتن آلودگی های مشترک بین محصولات مختلف، به راهکار های تخصصی و تجهیزات تبرید در این تاسیسات نیاز است.

در مجموعه یخچالسازان مناسب ترین شرایط خرید سردخانه لبنیات متناسب با با شرایط هر پروژه با نازلترین قیمت سردخانه لبنیات به شمتریان عزیز ارائه خواهد شد.

قیمت سردخانه لبنیات

سردخانه لبنیات

می‌دانیم شیر یک ماده بسیار مغذی و مفید و در عین حال حساس به ورود میکروبها و باکتری‌ها است. بنابراین باید شرایط برای نگهداری فرآورده های لبنی به گونه‌ای فراهم شود که کمترین امکان رشد و تکثیر آلودگی‌ها در آن فراهم گردد. بنابراین روش‌های مختلفی برای نگهداری لبنیات در سردخانه صنعتی ها بوجود آمده است.

دو روش عمده برای نگهداری لبنیات در سردخانه وجود دارد:

  • نگهداری لبنیات به صورت سرد (بالاتر از صفر درجه سانتیگراد)
  • نگهداری لبنیات به صورت یخ زده (زیر صفر درجه سانتیگراد)

نگهداری لبنیات در سردخانه های بالای صفر

به چند روش می‌توان شیر را برای نگهداری در سردخانه های بالای صفر سرد کرد، متداول ترین روش ها استفاده از خنک کننده های سطحی و استفاده از تانکرهای دارای سرد کننده هستند. برای نگهداری لبنیات در سردخانه به نکات زیر توجه فرمایید.

سردخانه لبنیات

سردخانه لبنیات زیر صفر

با اینکه با توجه نوع محصول و مدت زمان نگهداری، دمای استاندارد سردخانه تعیین می شود اما به طور کلی بازه دمایی در سردخانه های زیر صفر لبنیات بین منفی 18 تا منفی 30 درجه سلسیوس است. در این سردخانه ها به رطوبت بالایی نیاز نمی باشد. می توانید دما و مدت زمان نگهداری برخی از محصولات لبنی منجمد مثل ماست منجمد، پنیر منجمد، خامه منجمد و … را در جدول زیر برای سردخانه های زیر صفر مشاهده کنید.

نام محصول دما (درجه سلسیوس) مدت نگهداری
شیر پاستوریزه منجمد 20- 4 ماه
شیر پاستوریزه غلیظ منجمد 20- 10 ماه
خامه پاستوریزه منجمد

 

18- تا 30- 38-26 هفته
پنیر منجمد 20- 6 ماه
کره حیوانی 15- تا 20- یک سال
ماست منجمد 20- 3 ماه

سردخانه لبنیات بالای صفر

از سردخانه های بالای صفر برای نگهداری محصولات لبنی که به صورت روزانه مصرف می شوند مورد استفاده قرار می گیرد. بازه دمایی این سردخانه بین 0 تا 10 درجه قرار دارد و با توجه به نوع محصول و مدت زمان نگهداری آن تعیین خواهد شد. برای مثال برای برخی از محصولات خاص مانند پنیر این دما می توانید 25 درجه نیز باشد. 

نام محصول دما (درجه سلسیوس) مدت نگهداری
شیر پاستوریزه 5+ مطابق با تاریخ انقضا
خامه 5+ 7 روز
مارگارین (کره گیاهی) 0 تا 4+ 4 تا 8 هفته
کره پاستوریزه 0 تا 4+ 2 تا 3 هفته
ماست ۰تا 5+ 3 هفته
پنیر 5+ 3 هفته
  • سردخانه شیر

پس از پاستوريزه شدن شیر، می‌توان آن را در ظروف مخصوص بسته بندی کرده و در سردخانه های بالای صفر در دمای صفر تا 2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 89 تا 90 درصد به مدت 3 تا 5 روز می‌توان نگهداری کرد. شیر غلیظ شده یا کنسانتره؛ در دو حالت شیرین و بدون قند در رطوبت نسبی 60 تا 70 درصد و دمای 18+ درجه سانتیگراد تا یک سال قابل نگهداری است.

  • سردخانه کره

برای نگهداری کره در بسته بندی های نفوذناپذیر، به رطوبت نسبی 78 تا 92 درصد نیاز است. در دمای حدود 1 درجه سانتیگراد تا یک ماه، در دمای 8- درجه سانتیگراد تا یک سال و در دمای 12- درجه سانتیگراد بیش از یک سال قابل نگهداری است.

  • سردخانه پنیر

در آب نمک و در بسته بندی های مختلف و غير قابل نفوذ در سردخانه با توجه به نوع پنیر و رطوبت نسبی آن قابل نگهداری در مدت زمان های متفاوت است. برای مثال پنیر تازه در دمای صفر تا 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80 درصد تا 2 روز و پنیرهای فراوری شده در دمای 5 تا 7 درجه سانتیگراد و رطوبت 90 درصد تا 3 ماه قابل نگهداری است.

  • سردخانه ماست

دمای مناسب برای نگهداری ماست در ظروف درب دار و دمای 2 تا 5 درجه سانتیگراد بوده و به مدت 2 تا 10 روز می‌توان آن را نگهداری کرد. سرد کردن ماست از طریق گردش سریع باد سرد در محوطه ی نگهداری آن صورت می‌گیرد.

  • سردخانه خامه

اگر تازه باشد باید در ظروف درب دار و در دمای صفر تا 2 درجه سانتیگراد و با رطوبت نسبی 85 درصد نگهداری شود تا به مدت 3 تا 4 روز بتوان آن را حفظ کرد. البته خامه ی بسته بندی شده ی پاستوریزه را می‌توان تا 7 روز در سردخانه نگه داشت. نگهداری یخ زده شیر و فراورده‌های آن، شیر پاستوریزه یخ زده شیر خام را پیش از یخ زده کردن باید پاستوریزه و همگن کرد. شیر پاستوریزه یخ زده را می‌توان در دمای 20- درجه سلسیوس بیشینه 4 ماه نگهداری کرد. شیر پاستوریزه غلیظ یخ زده شیر خام را پیش از یخ زده کردن باید پاستوریزه، همگن و تغلیظ کرد. شیر پاستوریزه غلیظ یخ زده را می‌توان در دمای 20- درجه سلسیوس بیشینه 10 ماه نگهداری کرد. خامه پاستوریزه یخ زده خامه تازه با 50 درصد چربی شیر را معمولا در دمای 90 درجه سلسیوس پاستوریزه، سرد کرده و با سامانه و یا دستگاه سرمازا ( مانند هوای سرد، صفحه تماسی، نوار تسمه‌ای و استوانه‌ای) به گونه‌ قالبی یخ زده می‌کنند. خامه پاستوریزه یخ زده شده قالبی و صفحه‌ای (پهن شده) را با لایه نازک و یا ترجیحا کیسه پلاستیکی از جنس پلی اتیلن با چگالی زیاد پوشاننده، نمای حبه‌ای و پوسته‌ای آن را در کیسه با همان جنس بالا ریخته و در ظروف کارتنی بسته بندی می‌کنند. در این حالت‌ها می‌توان خامه پاستوریزه یخ زده را در دمای 18- تا 30- درجه سلسیوس 38-26 هفته نگهداری کرد. پنیر یخ زده پنیرهای سخت مانند چدار و امنتال را پس از یخ زده کردن می‌توان در دمای 20- درجه سلسیوس بیشینه یک سال، بسته بندی‌های کوچک پنیر نرم یخ زده شده (که بیدرنگ یخ زده شده‌اند) و پنیرهای رسیده با کپک یخ زده شده را نیز در دمای 20- درجه سلسیوس 6 ماه نگهداری کرد. ماست یخ زده ماست آمیخته با میوه، مواد خشک و سفت کننده پذیرفتنی را پس از یخ زده کردن، می‌توان بیشینه در دمای 20- درجه سلسیوس 3 ماه نگهداری کرد.

تفاوت و فرق سردخانه های زیر صفر و بالای صفر لبنیات

  • کمپرسور سردخانه زیر صفر قدرت و ظرفیت کمتری نسبت به انواع بالای صفر دارد.
  • فشار دیسچارج انواع زیر صفر پایین‌تر می‌باشد درنتیجه کمپرسور قطر سیلندر بزرگ‌تر و جابجایی گاز بیشتری نسبت به بالای صفر دارد.
  • اختلاف در فاصله بین فین‌های کویل اوپراتور وجود دارد و دلیل این اختلاف مربوط به کاهش دمای سردخانه و عدم تشکیل برفک بر روی سطح اپراتور می‌باشد.فاصله این فین‌ها در سردخانه بالای صفر کمی بیشتر است.
  • سایز سوزن اکسپنشن ولو در سردخانه‌های زیر صفر پایین‌تر از انواع بالای صفر است.
  • سردخانه‌های زیر صفر دارای دمای بین 12-تا 23- درجه سانتی گراد می‌باشند اما نوع بالای صفر دمای 1+ تا 4+ درجه سانتی گراد دارند.

انواع سردخانه های زیرصفر

  • سردخانه اتاقی

  • سردخانه کانکسی یا متحرک

سردخانه لبنیاتی اتاقی یا کوچک

این سردخانه ها دارای ابعاد و اندازه های متوسط و کوچک هستند و بیشتر کاربرد آنها در هتل ها و رستوران ها و مغازه های معمولی و کوچک است. ساخت این دستگاه به این صورت است که یک اتاق درون ساختمان در ابتدا به کمک عایق ( پلی یورتان یا پلی استایرن ) عایقکاری شده و سپس تجهیزات سرمایشی درون آن و کندانسینگ یونیت در فضای آزاد نصب می گردد و از طریق لوله کشی بهم متصل می گردند.

سردخانه ثابت لبنیات

سردخانه ی کانکسی یا متحرک

یکی از انواع سردخانه ها، سردخانه کانکسی آن است. کانکس یک سازه پیش‌ساخته است که می‌تواند به راحتی جهت اسکان افراد و یا انبار کردن در محلی مورد نظر نصب شود. کانکس‌ها در موارد مختلفی استفاده می‌شوند، هرچند که ایده اولیه استقرار سریع و سکونت موقت بوده است، امروزه نوع صنعتی آن نیز برای کاربردهای مختلف ساخته می‌شود. از جمله انواع کانکس‌ها می‌توان به کانکس فروشگاهی، کانکس خدماتی، کانکس آشپزخانه‌ای، کانکس انبار کالا، کانکس نظامی و کانکس سردخانه‌ای و ... اشاره کرد.

سردخانه خامه

سردخانه ماست

تمامی سردخانه های صنعتی صنایع برودتی یخچالسازان دارای 12 ماه گارانتی و 5 سال خدمات پس از فروش می باشد. شما عزیزان می توانید برای استعلام قیمت سردخانه صنعتی در ابعاد دلخواه شما با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.

قیمت سردخانه لبنیات

همانطور که گفته شد در صنعت لبنیات، سردخانه های لبنیات نقش بسیار مهمی دارند و فاکتور ها و موارد زیادی از قبیل ابعاد و اندازه یا ظرفیت بارگیری، میزان راندمان، برند و کیفیت تجهیزات، مشخصات عایق، امکان توسعه پذیری، کیفیت نصب و محل احداث سردخانه بر قیمت سردخانه لبنیات تاثیر گذارند. موارد دیگری از قبیل دمای نگهداری، نوع محصول و ظرفیت سردخانه نیز در برآورد هزینه های سردخانه موثرند. در این سردخانه ها نیازی به خرید اواپراتور با توان بالا نخواهد بود زیرا به رطوبت چندان زیادی نیاز نخواهیم داشت. 

به دلیل حفظ سرما و کارکرد بهتر سردخانه برای قسمت عایق‌کاری از عایق‌ پلی اورتان ضخیم استفاده می شود که نیازمد اختصاص دادن هزینه بیشتری است. 


سوالات متداول

قیمت سردخانه لبنیات چگونه محاسبه خواهد شد؟

مواردی از جمله ابعاد و اندازه یا ظرفیت بارگیری، میزان راندمان، برند و کیفیت تجهیزات، مشخصات عایق، امکان توسعه پذیری، کیفیت نصب و محل احداث سردخانه تعیین کننده قیمت سردخانه لبنیات هستند.

دمای مناسب سرد خانه لبنیات چقدر است؟

برای سردخانه های زیر صفر بین بین 18- تا-30- درجه سلسیوس

برای سردخانه های بالای صفر بین 0 تا 10 درجه

کمپرسور سرد خانه لبنیات از چه نوعی است؟

کلترون تایلند


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید